Σιγκαπούρη: Απροσδόκητη αύξηση των εξαγωγών

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2008 09:12

ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ αύξηση σημείωσαν τον Ιανουάριο οι εξαγωγές της Σιγκαπούρης, για πρώτη φορά σε τρεις μήνες, καθώς οι φορτώσεις πετροχημικών βοήθησαν να εξισορροπήσει η μείωση των παραγγελιών ηλεκτρονικών και φαρμακευτικών.

Οι εξαγωγές – εκτός πετρελαιοειδών – αυξήθηκαν 2,8% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος μετά από μείωση 4,5% τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Οι οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι οι εξαγωγές θα μειωθούν 5,7%.

Την εβδομάδα που πέρασε η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψή της για την οικονομική ανάπτυξη φέτος, λέγοντας ότι οι κίνδυνοι για οικονομική ύφεση καθώς συρρικνώνεται η οικονομία των ΗΠΑ περιορίζει τη ζήτηση για τα καταναλωτικά αγαθά της νήσου. Η βιομηχανική παραγωγή είχε τη μικρότερη άνοδο σε 4,5 χρόνια το τελευταίο τρίμηνο του 2007, καθώς η παραγωγή των φαρμακοβιομηχανιών και των εταιρειών κατασκευής ηλεκτρονικών σημείωσε τη μεγαλύτερη μείωση από το 2002.

Οι εξαγωγές – εποχιακώς προσαρμοσμένες – σημείωσαν αύξηση 8,4% τον Ιανουάριο έναντι του Δεκεμβρίου όταν είχαν μειωθεί 1,8% (αναθεωρημένα στοιχεία) σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση.

Το δολάριο της Σιγκαπούρης διαπραγματεύθηκε στο 1,4112 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ στη 1:10 μ.μ. ώρα Σιγκαπούρης από 1,4116 πριν από την ανακοίνωση για τις εξαγωγές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα