Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2008 11:12

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των τραπεζών μετά την ανακοίνωση του Κατάρ ότι η συσσώρευση μετοχών στην Credit Suisse Group και τις εικασίες των επενδυτών ότι δύο βρετανικές τράπεζες ενδέχεται να αυξήσουν τα μερίσματά τους.

Oι μετοχές της Credit Suisse, της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Ελβετίας, έκαναν ράλι στη Ζυρίχη. Οι μετοχές της Barclays Plc και της Lloyds TSB Group Plc σημείωσαν άνοδο μεγαλύτερη του 3% στο Λονδίνο μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Sunday Times ότι θα αυξήσουν τα μερίσματά τους. Οι μετοχές της ArcelorMittal, της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο κινήθηκαν ανοδικά στο Αμστερνταμ μετά τη συμφωνία των τριών μεγαλύτερων μεταλλουργιών της Ασίας στο ποσοστό αύξησης των τιμών του σιδηρομεταλλεύματος.

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές των τραπεζών της Αυστραλίας και των ασφαλιστικών εταιρειών της Ιαπωνίας, αποτέλεσμα των ανησυχιών που σχετίζονται με τα ενυπόθηκα δάνεια των ΗΠΑ. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στις ΗΠΑ λόγω του εορτασμού της Ημέρας του Προέδρου.

Ο Dow Jones Stoxx 600 Index σημείωσε άνοδο 0,9% φθάνοντας στις 320,06 μονάδες στις 8:48 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα. Ο Stoxx 50 σημείωσε επίσης άνοδο 0,9%, ενώ ο Euro Stoxx 50 αναρριχήθηκε 1%.

Ο Stoxx 600 βρίσκεται 12% χαμηλότερα φέτος. Την περασμένη εβδομάδα σημείωσε άνοδο 0,65.

Στην Ασία ο δείκτης MSCI Asia Pacific απώλεσε 0,5%, αντιστρέφοντας την άνοδο του 0,8% που σημείωνε νωρίτερα.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ανοδικά κινήθηκαν οι 17 δείκτες των αγορών που ήταν ανοικτές. Στη Γαλλία ο δείκτης CAC 40 αναρριχήθηκε 1%, ενώ στη Βρετανία ο FTSE 100 σημείωνε άνοδο 1,2%. Ανοδο 0,9% σημείωνε ο δείκτης DAX στο χρηματιστήριο της Γερμανίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα