Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2008 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των μεταλλουργιών μετά το σχόλιο της Rio Tinto Group ότι επιδιώκει αυξήσεις για το σιδηρομετάλλευμά της.

Οι μετοχές της Rio, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής του μεταλλεύματος στον κόσμο, το οποίο χρησιμοποιείται για την παραγωγή ατσαλιού, αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα δύο μηνών καθώς εικάζεται ότι α επιτύχει υψηλότερες τιμές από τις αντίστοιχες της μεγαλύτερης ανταγωνίστριάς της. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και της Canon Inc. στην Ιαπωνία μετά την υποχώρηση του γιέν έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ. Κέρδη σημείωσαν οι μετοχές της National Australia Bank Ltd. Μετά την αγορά μεριδίου από το Κατάρ στην Credit Suisse Group.

Ο δείκτης MSCI Asia Pacific αναρριχήθηκε 0,9% φθάνοντας στις 145,17 μονάδες στις 11:11 π.μ. στο Τόκυο, με τους εννέα από τους 10 κλάδους που τον αποτελούν να σημειώνουν κέρδη. Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στις ανοιχτές αγορές της Ασίας, εκτός από τους δείκτες στη Ν. Ζηλανδία και το Βιετνάμ.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,6% φθάνοντας στις 13.710,85 μονάδες.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange (LME), συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του νικελίου, αναρριχήθηκε 1,9% χθες, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 8 Φεβρουαρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα