Hana Financial: Σημαντική πτώση των μετοχών

Καθώς αντιμετωπίζει πρόστιμα και φόρους ύψους 1 τρισ. ουόν (1,1 δισ. δολ.)
Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2008 09:51

ΣΤΑ χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου τεσσάρων μηνών υποχώρησαν οι μετοχές της Hana Financial Group Inc. στη Σεούλ μετά το δημοσίευμα ότι ενδέχεται να καταβάλει περισσότερα από 1 τρισ. ουόν (1,1 δισ. δολ.) σε φόρους και πρόστιμα, ποσόν σχεδόν ίσο με τα κέρδη του προηγούμενου έτους.

Οι μετοχές της Hana, η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της Νοτίου Κορέας από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας έκλεισαν με απώλειες 4,2% στα 42.150 ουόν η μία, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 25 Οκτωβρίου. Ο δείκτης Kospi στο Χρηματιστήριο της Σεούλ σημείωσε άνοδο 1,4%.

Οι φορολογικές αρχές της Νοτίου Κορέας ζητούν ποσόν από 1,3 έως 1,7 τρισ. ουόν σε φόρους και πρόστιμα από την Hana λέγοντας ότι οι εκπτώσεις που έλαβε το σκέλος της Hana Bank για την συγχώνευση της Seoul Bank το 2002 ήταν ανάρμοστες, όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «JoongAng Ilbo». Το υπουργείο Οικονομίας είπε στις φορολογικές αρχές ότι είναι θεμιτή η φορολόγηση της Hana Financial, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Στις 15 Φεβρουαρίου η Hana ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν 25% στο 1,28 τρισ. ουόν το 2007, με συνολικά περιουσιακά στοιχεία ύψους 139 τρισ. ουόν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα