Carlsberg: Επιστροφή στην κερδοφορία στο τέταρτο τρίμηνο

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2008 11:56

ΣΤΑ κέρδη επέστρεψε η Carlsberg κατά το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, κυρίως εξαιτίας των υψηλότερων πωλήσεων μπύρας στη Ρωσία, όπου η εταιρεία αναμένεται να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο κοινοπραξίας της με την Scottish & Newcastle.

Ειδικότερα, η νορβηγική ζυθοποιεία εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 37 εκατ. κορονών (7,3 εκατ. δολαρίων), έναντι ζημιών 80 εκατ. κορονών που είχε εμφανίσει ένα χρόνο νωρίτερα. Η κερδοφορία της ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι την ανέμεναν στα 25,5 εκατ. κορόνες.

Οι πωλήσεις στη δυτική Ευρώπη – πηγή του 60% των συνολικών εσόδων της εταιρείας – σημείωσαν πτώση περίπου 2% στα 6,97 δισ. κορόνες, ενώ στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη διαμορφώθηκαν στα 962 εκατ. κορόνες, αυξημένες κατά 16%.

Παράλληλα, η Carlsberg ανακοίνωσε πως αναμένει την φετινή ανάπτυξη των πωλήσεών της στο 10%, από 9% που ήταν πέρυσι. Τα κέρδη της αναμένεται να ενισχυθούν κατά 20%, δύο ποσοστιαίες μονάδες λιγότερο σε σχέση με την άνοδο που είχαν σημειώσει το 2007.

Η μετοχή της εταιρείας ενισχύθηκε τη Δευτέρα στην Κοπεγχάγη κατά 5,7% στις 573 νορβηγικές κορόνες. Φέτος έχει καταγράψει απώλειες 7,1%, εξαιτίας των σχεδίων της Carlsberg να πουλήσει μετοχές αξίας 31,5 δισ. κορονών σε επενδυτές προκειμένου να χρηματοδοτήσει την εξαγορά της Scottish & Newcastle.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα