ΥΠΟΙΟ: Κεντρικός ο ρόλος της Ελλάδας στη ΝΑ Ευρώπη

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2008 17:08
UPD:17:20

Στις εξελίξεις και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας καθώς και στον οικονομικό ρόλο της Ελλάδας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη αναφέρθηκε ο ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης από το βήμα του ετήσιου οικονομικού και επενδυτικού συνεδρίου για την ελληνική οικονομία στο Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι η Ελλάδα διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη της περιοχής, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική τα τελευταία χρόνια. Η Ελλάδα, είπε, αποτελεί ταυτόχρονα την πύλη για όσους θέλουν να επενδύσουν στην ευρύτερη περιοχή. Και σημείωσε ότι περισσότερες από 4.000 ελληνικές επιχειρήσεις έχουν επενδύσει στην ευρύτερη περιοχή, ενώ οι ελληνικές τράπεζες κατέχουν μερίδιο πάνω από 20% στις αγορές αρκετών χωρών της περιοχής με περίπου 3.000 υποκαταστήματα.

Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι υπήρξε σημαντική πρόοδος τα τελευταία χρόνια, τόσο όσον αφορά τη δημοσιονομική σταθερότητα όσο και την αναπτυξιακή δυναμική της. Στην πρόοδο αυτή, προσέθεσε, συνέβαλε η πολιτική της κυβέρνησης που βασίζεται στη δημοσιονομική εξυγίανση και ένα ευρύ πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Ο κ. Αλογοσκούφης εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας θα βελτιωθούν περαιτέρω φέτος και τα επόμενα χρόνια και ότι η χώρα θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο το ρόλο της στην ανάπτυξη της περιοχής. Η ελληνική κυβέρνηση, σημείωσε, είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται από την παγκόσμια οικονομική ολοκλήρωση και να διασφαλίσει την πρόοδο της οικονομίας της χώρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα