British Airways: Με απεργία απειλούν οι πιλότοι, πτώση της μετοχής

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2008 13:16

Υπέρ της απεργίας ψήφισαν οι πιλότοι της British Airways μετά τη διαφωνία με τη διοίκηση σε θέματα απασχόλησης στη νέα θυγατρική της αεροπορικής εταιρείας, ανακοίνωσε σήμερα η ένωση των πιλότων, British Air Line Pilots Association (BALPA).

Η BALPA, η οποία εκπροσωπεί τους περισσότερους από τους 3.200 πιλότους της British Airways, είπε ότι δεν συμφωνεί με τις διαφορετικές συνθήκες εργασίας του προσωπικού του σκέλους της ΒΑ, OpenSkies, με το υπάρχον προσωπικό.

Η BA δημιούργησε αυτήν την θυγατρική για να πραγματοποιεί νέες πτήσεις μεταξύ της ηπειρωτικής Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών από τον Ιούνιο, αξιοποιώντας το πλεονέκτημα της απελευθέρωσης των υπερατλαντικών πτήσεων.

Εκπρόσωπος της BALPA είπε ότι τα μέλη της ένωσης ψήφισαν με 86% υπέρ της απεργίας και 4% κατά.

Από την πλευρά της British Airways, εκπρόσωπός της είπε ότι η αεροπορική εταιρεία απογοητεύτηκε με αυτήν την απόφαση και κάλεσε την ένωση να βρεθεί μία ειρηνική λύση μέσω διαιτησίας.

«Εχουμε εγγυηθεί στη BALPA ότι η OpenSkies δεν αποτελεί απειλή για τους όρους εργασίας των πιλότων της BA», δήλωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας, συμπληρώνοντας: «Προσφερθήκαμε να παράσχουμε εγγυήσεις στο πλαίσιο συμφωνίας με τους πιλότους».

Οι μετοχές της BA σημείωναν απώλειες 0,5% φθάνοντας στις 280,5 πένες η μία, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας να διαμορφώνεται στα 3,5 δισ. λίρες στερλίνες (6,65 δισ. δολ.).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα