Δέσμευση Πετραλιά για μεσολάβηση μεταξύ ΟΤΟΕ - Τραπεζών

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2008 18:31
UPD:18:36

Δέσμευση να μεσολαβήσει μεταξύ ΟΤΟΕ και Τραπεζών, ώστε να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την κλαδική σύμβαση των τραπεζοϋπαλλήλων του 2008, ανέλαβε η υπουργός Απασχόλησης, Φάνη Πάλλη - Πετραλιά.

Κατά τη σημερινή συνάντησή της με το διοικητικό συμβούλιο της ΟΤΟΕ, η κ. Πετραλιά έκανε δεκτή σχετική πρόταση της Ομοσπονδίας να αναλάβει πρωτοβουλία προς την εργοδοσία των πιστωτικών ιδρυμάτων, ώστε να προχωρήσουν οι εξουσιοδοτήσεις για την κλαδική συλλογική σύμβαση.

Από την πλευρά της η ΟΤΟΕ δέχθηκε με ικανοποίηση τη δέσμευση της υπουργού, όμως χαρακτήρισε «βόμβα» τις θέσεις που αναπτύχθηκαν για το ασφαλιστικό.

Ειδικότερα, η ΟΤΟΕ εξέφρασε την αντίθεσή της στην απόπειρα ενοποίησης των Ταμείων Υγείας των τραπεζοϋπαλλήλων -τα οποία είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου- με άλλα Ταμεία Υγείας, πιθανότατα των ΔΕΚΟ.

Όπως επισημάνθηκε, κάτι τέτοιο αποτελεί μονομερή και αιφνιδιαστική ενέργεια από την πλευρά της κυβέρνησης, με στόχο τα αποθεματικά των Ταμείων Υγείας, αλλά και τη μείωση των παροχών που διασφαλίζουν τα Ταμεία αυτά στους τραπεζοϋπαλλήλους.

Αύριο το πρωί, η ΟΤΟΕ συγκαλεί την Εκτελεστική Επιτροπή της για να εκτιμήσει τη σημερινή συζήτηση με την υπουργό Απασχόλησης και για να λάβει αποφάσεις για την τακτική της Ομοσπονδίας όσον αφορά τα Ταμεία Υγείας των τραπεζοϋπαλλήλων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα