Κ. Καραμανλής: Καθημερινή η μάχη κατά της ακρίβειας

Αντιπαράθεση στη Βουλή κατά την επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2008 13:27
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Για πολιτική και κοινωνική συμμαχία για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, μίλησε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και υπογράμμισε ότι «ελεύθερη αγορά δεν σημαίνει ασύδοτη αγορά». Η μάχη με την ακρίβεια είναι καθημερινή μάχη για μας, τόνισε ο κ. Κώστας Καραμανλής.

Η ακρίβεια είναι από το πιο σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα στον τόπο, με βαθιές ρίζες ενώ τροφοδοτείται από τις διεθνείς ανατιμήσεις και κυρίως την άνοδο του πετρελαίου, τόνισε.

Η κυβέρνηση έχει λάβει σειρά μέτρων με έμφαση στην ενίσχυση ανταγωνισμού, την εντατικοποίηση των ελέγχων και τη στήριξη των καταναλωτικών οργανώσεων, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Μιλάτε για μείωση εισοδημάτων και ως συνήθως λέτε ανακρίβειες» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής απαντώντας στον κ. Γιώργο Παπανδρέου.

«Δεν είπαμε και δεν λέμε ότι λύθηκαν όλα τα προβλήματα, δεν κρύψαμε και δεν κρύβουμε τίποτα» τόνισε ο κ. Καραμανλής «αν υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις τις περιμένουμε. Δεν ωφελεί η διαστρέβλωση. H μάχη για την ακρίβεια είναι καθημερινή μάχη για εμάς».

Ο κ. Παπανδρέου είχε τονίσει πως η ακρίβεια εξοντώνει την ελληνική οικογένεια, καθώς ο μισθός, όπως είπε, δεν φτάνει στον πολίτη να περάσει το μήνα καθώς οι τιμές στις λαϊκές και στα σουπερ μάρκετ είναι εκβιαστικές. Η κυβέρνηση ευθύνεται για την πυροδότηση του κύματος των ανατιμήσεων, «χορεύει ταγκό με τους κερδοσκόπους» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ανέφερε ότι το κόμμα του έχει καταθέσει προτάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα