Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2008 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της των τραπεζών, καθώς εικάζεται ότι το σχέδιο παροχής βοηθείας των εταιρειών έκδοσης ομολόγων των ΗΠΑ θα διατηρήσει την πιστοληπτική τους ικανότητα και θα περιορίσει περαιτέρω ζημίες που σχετίζονται με τα ενυπόθηκα δάνεια.

Ο δείκτης MSCI Asian σημείωνε άνοδο 1,1% φθάνοντας στις 145,26 μονάδες στις 12:36 μ.μ. στο Τόκυο μετά από απώλειες 0,8% την εβδομάδα που πέρασε. Ο δείκτης των τραπεζών σημείωνε άνοδο 1,6%, τη μεγαλύτερη μεταξύ των 10 λοιπών κλάδων που αποτελούν τον δείκτη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 2,1% φθάνοντας στις 13.778,23 μονάδες. Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στις Φιλιππίνες, λόγω εθνικής εορτής.

Ράλι έκαναν οι μετοχές τα 30 τελευταία λεπτά της διαπραγμάτευσής τους στις 22 Φεβρουαρίου, βοηθώντας τον δείκτη Standard & Poor's 500 να κλείσει με άνοδο 0,8%.

Πτωτικά κινήθηκαν για τέταρτη ημέρα οι μετοχές στην Κίνα, ωθώντας τον CSI 300 Index στις μακροβιότερες απώλειες από τον Νοέμβριο, καθώς εικάζεται ότι οι νέες μετοχές θα επηρεάσουν τις υπάρχοντες τοποθετήσεις μετά και από την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας ότι θα συνεχίζει να ζητά από τις τράπεζες να απαξιώνουν περισσότερα κεφάλαια ως αποθέματα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα