Σερβία: Ενίσχυση σε επιχειρήσεις του Κοσόβου

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2008 09:35
UPD:09:36

Ο υπουργός οικονομίας και περιφερειακής ανάπτυξης της Σερβίας, κ. Mladjan Dinkic ανακοίνωσε πως η σερβική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην παροχή βοήθειας, μέσω επενδύσεων, σε 11 κρατικές επιχειρήσεις του Κοσσυφοπεδίου.

Σκοπός της βοήθειας είναι η ενίσχυση της παραγωγικής ικανότητας των επιχειρήσεων, η αύξηση του προσωπικού τους και κατά συνέπεια η διασφάλιση της παραμονής τους στην περιοχή, επεσήμανε ο υπουργός.

Εξάλλου, στις αμέσως επόμενες ημέρες οι σερβικές επιχειρήσεις του Κοσσυφοπεδίου θα λάβουν έκτακτη βοήθεια ύψους μεταξύ 500 χιλ. και 5 εκατ. δηναρίων σε εξάρτηση με τον αριθμό των ατόμων που απασχολούν. Έτσι, οι επιχειρήσεις με προσωπικό έως 50 άτομα θα λάβουν 1 εκατ. δην., αυτές με προσωπικό έως 100 άτομα θα λάβουν 2,5 εκατ. δην. και αυτές με προσωπικό μεγαλύτερο των 100 ατόμων θα λάβουν βοήθεια ύψους 5 εκατ. δην. Στόχος, τόσο της κυβέρνησης όσο και του υπουργείου είναι η εδραίωση πλήρους οικονομικής κυριαρχίας σε συγκεκριμένα τμήματα της περιοχής, όπου κατοικεί σερβικός πληθυσμός και η απασχόληση περισσότερων ατόμων με σκοπό την παραμονή στην περιοχή, επεσήμανε ο κ. Dinkic.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα