Σε υψηλά έξι εβδομάδων η μετοχή της Roche

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2008 11:12

ΣΤΑ υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι εβδομάδων ενισχύθηκε η μετοχή της Roche στο χρηματιστήριο της Ζυρίχης, τη Δευτέρα, έπειτα από το «πράσινο φως» που έδωσαν οι αμερικανικές αρχές για χορήγηση του φαρμάκου Avastin για τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού.

Η μετοχή της μεγαλύτερης κατασκευάστριας σκευασμάτων κατά των καρκινικών όγκων σημείωσε νωρίτερα άνοδο ως και 3,8% στα 203,5 ελβετικά φράγκα – τη μεγαλύτερη που έχει καταγράψει από τις 8 Ιανουαρίου. Ως εκ τούτου, η χρηματιστηριακή αξία της Roche εκτοξεύτηκε στα 178 δισ. φράγκα (163 δισ. δολάρια).

Η αμερικανική επιτροπή τροφίμων και φαρμάκων ενέκρινε τη χορήγηση του Avastin, σε συνδυασμό με τη χημειοθεραπεία με paclitaxel, για τη θεραπεία του συγκεκριμένου τύπου καρκίνου στις 22 Φεβρουαρίου, μετά το κλείσιμο του χρηματιστηρίου της Ζυρίχης.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω σκεύασμα – το πρώτο που έδρασε, σταματώντας τη ροή αίματος προς τους όγκους – χρησιμοποιείται ήδη για άλλες μορφές καρκίνου.

Το προϊόν πωλείται στις ΗΠΑ μέσω της Genetech, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας βιοτεχνολογίας στον κόσμο, στην οποία η Roche κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα