Εκρηξη σε εργοστάσιο της Porsche, ανεστάλη η παραγωγή των 911

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2008 12:55

Εκρηξη σε εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας Porsche, στο Τσούφενχαουζεν της Γερμανίας, ανέστειλε την παραγωγή των σπορ μοντέλων 911 για τουλάχιστον 48 ώρες.

«Η γραμμή παραγωγής του μοντέλου 911 θα ανασταλεί τουλάχιστον για δύο με τρεις ημέρες, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. Η ημερήσια δυναμικότητα παραγωγής είναι αυτή τη στιγμή 160 αυτοκίνητα», ανακοίνωσε η αυτοκινητοβιομηχανία.

Εκπρόσωπος της Porsche είπε ότι η εταιρεία εκτιμά να ανακτήσει τη χαμένη παραγωγή μέσα στο έτος, κατόπιν διαπραγματεύσεων με τους επικεφαλής των εργαζομένων της.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο βαφείο του εργοστασίου και δεν επηρέασε τα άλλα σημεία παραγωγής των αυτοκινήτων, όπως τις γραμμές συναρμολόγησης κινητήρων που τοποθετούνται σε όλες τις Porsche. Ούτε και η παραγωγή των Cayenne και των Boxster/Cayman θα επηρεαστεί στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Λάϊπζιγκ της Φινλαδίας.

Δύο εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα. Το μέγεθος των ζημιών δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Το τμήμα βαφής θα αντικατασταθεί το 2013 με νέο το οποίο θα έχει δυναμικότητα 170 αυτοκινήτων. Το κόστος κατασκευής του είναι περίπου 200 εκατ. ευρώ (296 εκατ. δολ.).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα