ΑΕΓΕΚ: Σύμβαση για έργο στην Αλβανία

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2008 13:48

Υπεγράφη στις 23 Φεβρουαρίου 2008 από τη θυγατρική εταιρεία της ΑΕΓΕΚ, ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική Α.Ε., η σύμβαση για την κατασκευή του έργου "PROJECT: "Saranda - Konispol (Sagiada) Road Civil Works Contract", συνολικού προϋπολογισμού 28.874.111,19 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.).

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή τμήματος του οδικού άξονα "Βορράς - Νότος" στην Αλβανία, μήκους 40,5 χλμ., από τη θέση "Konispol" (ελληνικά σύνορα) μέχρι τους Αγ. Σαράντα. Συγκεκριμένα, το τεχνικό αντικείμενο της υπόψη εργολαβίας περιλαμβάνει εργασίες βελτίωσης και συντήρησης του υφιστάμενου οδικού άξονα σε μήκος 34,5 χλμ. και εργασίες κατασκευής εθνικής οδού σε νέα χάραξη σε μήκος 6 χλμ., σημειώνει η ΑΕΓΕΚ

H υπογραφή της σύμβασης έγινε στην πόλη Σαγιάδα επί των Ελληνοαλβανικών συνόρων, παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Πέτρου Δούκα, του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντωνίου Μπέζα, του Υπουργού Οικονομίας και Ενέργειας της Αλβανίας κ. Ruli και άλλων υψηλόβαθμων κυβερνητικών παραγόντων των δύο χωρών.

Σημειώνεται ότι το έργο, κύριος του οποίου είναι το Υπουργείο Δημοσίων Έργων, Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών της Αλβανίας, χρηματοδοτείται κατά 80% από την Ελληνική Δημοκρατία, μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών, στο πλαίσιο του προγράμματος Ανάπτυξης HIPERB (Hellenic Plan for the Economic Reconstruction of the Balkans) και κατά 20% από την Δημοκρατία της Αλβανίας.

Ο χρόνος εκτέλεσης του έργου είναι δύο χρόνια από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΑΕΓΕΚ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΕΓΕΚ



Σχολιασμένα