«Κανείς δεν εξαιρείται» διεμήνυσε στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ η υπ. Απασχόλησης

Διαβεβαιώσεις Πετραλιά - Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην Επιχείρηση
Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2008 17:30
UPD:17:56

Tη διαβεβαίωση ότι δεν θίγεται κανένα από τα δικαιώματα, τόσο των σημερινών, όσο και των αυριανών εργαζομένων στη ΔΕΗ, έδωσε η υπουργός Απασχόλησης, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, κατά τη σημερινή της συνάντηση με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

«Δεν θίγεται καμία από τις προϋποθέσεις και τους όρους, δεν θίγεται καμία παροχή ή υπηρεσία. Με λίγα λόγια δεν αλλάζει τίποτα. Θεωρώ λοιπόν ότι η θωράκιση των συμφερόντων και των σημερινών και των αυριανών εργαζομένων, ταυτίζεται και πρέπει να ταυτίζεται απόλυτα με τη λογική και την ειλικρίνεια. Αυτός είναι ο στόχος της κυβερνητικής πολιτικής και όλη η φιλοσοφία της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης», σημείωσε η υπουργός Απασχόλησης.

Απαντώντας στο αίτημα της ΓΕΝΟΠ να εξαιρεθεί ο ασφαλιστικός της φορέας, η κ. Πετραλιά τόνισε πως κανείς δεν μπορεί να εξαιρεθεί από την ασφαλιστική μεταρρύθμισι, στόχος της οποίας, όπως είπε, είναι η εξίσωση προς τα πάνω με απόλυτο σεβασμό προς το συμφέρον όλων των εργαζομένων. «Ιδιαίτερα στην περίπτωση της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, μια και υπάρχει ιδιαίτερο καθεστώς από νόμο του 1999. Δεσμεύτηκα και στον πρόεδρο και στα μέλη του ότι τίποτε δεν αλλάζει», υπογράμμισε η υπουργός.

Αντίθετα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Ν.Φωτόπουλος, εξέφρασε τη κάθετη και ριζική διαφωνία των εργαζομένων στην Επιχείρηση με τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Απασχόλησης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αποφάσισε να τα βάλει με την κοινωνία.

Όπως είπε, η ΓΕΝΟΠ ζήτησε να εξαιρεθεί ο ασφαλιστικός της φορέας, υπγραμμίζοντας ότι είναι ένα πρωτοποριακό ταμείο που δεν είναι ελλειμματικό και απεναντίας έχει τεράστια περιουσία, αναγνωρισμένη από το κράτος και ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ. Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΕΝΟΠ, Ρ.Ρίζος, το ασφαλιστικό καθεστώς των εργαζομένων στη ΔΕΗ έχει κατατεθειμένα στην επιχείρηση 11 δισ. ευρώ και κατά συνέπεια το ασφαλιστικό δεν αφορά μόνο τους εργαζομένους στην επιχείρηση, αλλά και την ίδια τη ΔΕΗ.

Για το θέμα του Ασφαλιστικού η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έχει αποφασίσει επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες στις 3, 4, 5 και 6 Μαρτίου.

Τρίωρη στάση εργασίας για τα μνημόνια

Επιπρόσθετα, ο κ. Φωτόπουλος δήλωσε ότι η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ έχει κηρύξει για αύριο πανελλαδική στάση εργασίας από τις 7 ως τις 10 το πρωί και κάλεσε όλους τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη, στις 7 το πρωί, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα μνημόνια συνεργασίας της Επιχείρησης με τη γερμανική RWE και τη Χαλυβουργική, που θα συζητηθούν στο διοικητικό συμβούλιο της Επιχείρησης. Ο κ. Φωτόπουλος έκανε λόγο για «αποικιοκρατικού τύπου συμφωνίες που θα παραδίδουν τη ΔΕΗ σε ξένες ή ακόμα και σε ελληνικές εταιρείες».

Σήμερα, εργαζόμενοι της ΔΕΗ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στο Ρουφ, ενώ ομάδα 15 εναεριτών ανέβασε πανό στα σύρματα της γραμμής υψηλής τάσης Ρουφ - Κουμουνδούρου. Οι εργαζόμενοι διέκοψαν για λίγα λεπτά την κυκλοφορία στον παράδρομο της Εθνικής Οδού.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα