Με γενική απεργία απαντά η ΓΣΕΕ

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2008 17:46

Με νέα γενική απεργία, την ημέρα συζήτησης του σχεδίου Νόμου για το Ασφαλιστικό στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής, απαντά η ΓΣΕΕ στην κυβέρνηση. Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γιάννης Παναγόπουλος, έκανε λόγο για κοινωνικά ανάλγητες και ισοπεδωτικές προτάσεις, οι οποίες όπως επεσήμανε, ταυτόχρονα είναι και αναποτελεσματικές καθώς -όπως υποστήριξε- δεν λύνουν το πρόβλημα βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος.

«Η τακτική που εξακολουθεί να έχει η κυβέρνηση θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτη και αντιδημοκρατική, μαθαίνουμε μέσω διαρροών τις προτάσεις της, για αυτό το λόγο συσχετίζουμε τη δράση μας, με τις κινήσεις με τις οποίες κάνει το υπουργείο Απασχόλησης», τόνισε ο κ. Παναγόπουλος, προναγγέλλοντας σειρά δράσεων της ΓΣΕΕ με αποκορύφωμα τη γενική απεργία τη μέρα συζήτησης του ν/σ για το Ασφαλιστικό.

Μεταξύ άλλων, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ αποφασίστηκε να υπάρξουν ειδικές δράσεις και πρωτοβουλίες με ομάδες εργαζομένων που πλήττονται από τις προωθούμενες ρυθμίσεις, όπως ΒΑΕ, Ενοποιήσεις Ταμείων, Κύριας και Επικουρικής σύνταξης, και κλάδων υγείας - πρόνοιας (ξενοδοχοϋπάλληλοι, ΓΕΝΟΠ, ΟΤΟΕ, Ναυτιλιακοί κλπ.), ο συντονισμός της δράσης και των κινητοποιήσεων με την ΑΔΕΔΥ και τις άλλες Επιστημονικές Ενώσεις Εργαζομένων και η έκτακτη συνεδρίαση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ για την αξιολόγηση των εξελίξεων.

Ταυτόχρονα, με τη γενική απεργία η Συνομοσπονδία στέλνει μήνυμα προς τις Εργοδοτικές Οργανώσεις να προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), με σαφέστατα -όπως υπογραμμίζεται- βελτιωμένη πρόταση, ουσιαστικών και πραγματικών αυξήσεων μισθών και ημερομισθίων.

«Δεν μπορεί οι εργοδότες να εμμένουν στις απαράδεκτες προτάσεις λιτότητας για τη σύναψη της ΕΓΣΣΕ. Θα επιδιώξουμε άμεσα τις επόμενες ημέρες επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων και πιστεύουμε ότι θα έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με ουσιαστικά βελτιωμένη οικονομική πρόταση. Διαφορετικά ο Αγώνας μας θα συνεχισθεί και θα κλιμακωθεί», σχολίασε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα