Woolworths: 28% υψηλότερα κέρδη το α' εξάμηνο

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2008 08:31

ΚΕΡΔΗ τα οποία υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών εμφάνισε το πρώτο εξάμηνο της χρήσης η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης της Αυστραλίας, Woolworths Ltd., με την προσθήκη πιο κερδοφόρων προϊόντων και τη μείωση των τιμών για να κερδίσει μερίδιο αγοράς.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 28% φθάνοντας στα 891,3 εκατ. δολ. Αυστραλίας (826 εκατ. δολ. ΗΠΑ) το εξάμηνο που έληξε στις 30 Δεκεμβρίου από 695,6 εκατ. δολ. Αυστραλίας πριν από ένα έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Σύδνεϋ. Κατά μέσον όρο πέντε οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της θα διαμορφωθούν στα 868 εκατ. δολ. Αυστραλίας.

Οι μετοχές της Woolworths αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα ενός μηνός καθώς φαίνεται ότι η στρατηγική του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή Michael Luscombe βοηθά την εταιρεία να πάρει μερίδιο αγοράς από τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής της Αυστραλίας, την Coles. Ο Luscombe αναθεώρησε την πρόβλεψη για τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης, λέγοντας ότι αυτά θα σημειώσουν αύξηση έως 23%, αύξηση για τρίτο συνεχόμενο έτος πλέον του 1/5.

Οι μετοχές της Woolworths σημείωσαν άνοδο 1,22 δολ., ποσοστό 4,2%, κλείνοντας στα 30,23 δολ. Αυστραλίας η μία στο Σύδνεϋ. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια άνοδος των μετοχών της από τις 29 Ιανουαρίου. Νωρίτερα οι μετοχές της σημείωναν άνοδο έως και 5,8%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα