Suez: Αυξημένα κατά 8,6% τα κέρδη του 2007

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2008 09:13
UPD:09:34

ΑΝΟΔΟ της ετήσιας κερδοφορίας του κατά 8,6% ανακοίνωσε ο γαλλικός όμιλος ενέργειας και ύδρευσης Suez, ο οποίος βρίσκεται την περίοδο αυτή σε διαδικασία σχεδιασμού της συγχώνευσής του με την Gaz de France, επικαλούμενος την πώληση ενέργειας στην Ευρώπη σε υψηλότερες τιμές.

Tα καθαρά κέρδη της Suez διαμορφώθηκαν το 2007 στα 3,92 δισ. ευρώ, έναντι 3,61 δισ. ευρώ που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη ύψους 3,1 δισ. ευρώ.

Στόχος της εταιρείας, η συγχώνευση της οποίας με την GdF αναμένεται να δημιουργήσει την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφελείας παγκοσμίως, είναι να επεκτείνει τις δραστηριότητες ενέργειας και φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Οι δύο εταιρείες στοχεύουν σε ανάπτυξη της λειτουργικής τους κερδοφορίας της τάξεως του 10% φέτος και διπλασιασμό της εγχώριας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως αναφέρει η Suez σε ανακοίνωσή της, οι Suez και GdF «θα είναι λειτουργικές από την πρώτη ημέρα της συγχώνευσης, η οποία έχει προγραμματιστεί για το πρώτο εξάμηνο του 2008».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα