MBIA, Ambac: Εντείνονται οι προσπάθειες διατήρησης της αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2008 11:08
UPD:11:28

ΟΙ δύο μεγαλύτεροι ασφαλιστές ομολόγων σε παγκόσμιο επίπεδο MBIA και Ambac Financial Group ενέτειναν τις προσπάθειές τους να αποφύγουν την υποβάθμιση της αξιολόγησης για την πιστοληπτική τους ικανότητα, η οποία θα μπορούσε να πλήξει τη δυνατότητά τους να εγγυηθούν νέα δάνεια.

Ειδικότερα, η MBIA ανέστειλε χθες για έξι μήνες τις δραστηριότητες εγγύησης χρεογράφων που συνδέονται με περιουσιακά στοιχεία, ενώ ανακοίνωσε πως θα διαχωρίσει το εν λόγω τμήμα από το τμήμα εγγυήσεων δημοτικών τίτλων. Παράλληλα, αποφάσισε να μην διανείμει το τριμηνιαίο μέρισμά της.

Στο μεταξύ, η Ambac διαπραγματεύεται με τραπεζικούς ομίλους για δάνειο ύψους τριών δισ. δολαρίων.

Στόχος των δύο εταιρειών είναι να «πείσουν» τις Moody’s Investors Service και Standard & Poor’s ότι αξίζουν να διατηρήσουν την αξιολόγηση ΑΑΑ για την πιστοληπτική τους ικανότητα.

Η S&P's ανακοίνωσε πάντως τη Δευτέρα πως δεν μελετά πλέον την υποβάθμιση της αξιολόγησης της MBIA, ενώ επανέλαβε ότι η αξιολόγηση της Ambac εξαρτάται από τη δυνατότητά της να αυξήσει το κεφάλαιό της.

Η απόφαση της S&P’s ώθησε τις μετοχές της MBIA 20% υψηλότερα στα 14,58 δολάρια και αυτή της Ambac 16% υψηλότερα στα 12,41 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα