Lannet: Συμφωνία με Δ. Τρικκαίων για επέκταση του δικτύου οπτικών ινών

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2008 12:26
UPD:12:27

Την υπογραφή σύμβασης πιλοτικής συνεργασίας με τον Δήμο Τρικκαίων (Τρίκαλα) με σκοπό την επέκταση του δικτύου υποδομής του Δήμου, ανακοίνωσε η Lannet.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εταιρεία, ο Δήμος Τρικκαίων θα της παραχωρήσει την χρήση και την απαραίτητη υποδομή από το δίκτυο των οπτικών ινών που έχει αναπτύξει, και η Lannet με την ειδική και κατάλληλη τεχνολογία και τηλεπικοινωνιακή τεχνογνωσία που διαθέτει και με τις απαραίτητες επί τόπου εγκαταστάσεις της, θα προσφέρει τον απαραίτητο εξοπλισμό για την επέκταση του δικτύου υποδομής του Δήμου και των υπηρεσιών που παρέχονται στους κατοίκους της περιοχής.

Η Lannet, στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζει να αναπτύξει και δίκτυο WIMAX στην περιοχή καθώς επίσης και αντίστοιχο τεχνολογικό εξοπλισμό για την παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών στους κατοίκους (VoIP Telephony, Entertainment, ταχεία πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κλπ.), σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την εταιρεία, με τη συμφωνία αυτή θα εξασφαλίσει το απαραίτητο "bandwidth" για τη λειτουργία και παροχή backhaul διασύνδεσης σε 15 Wi-Fi hotspots της πόλης, πέντε εκ των οποίων θα είναι προσφορά της ίδιας της εταιρείας.

«Έτσι, μέσω του δικτύου Wi-Fi, ο Δήμος θα συνεχίσει να προσφέρει στους 70.000 δημότες του τις υπηρεσίες που ήδη παρείχε ΔΩΡΕΑΝ κατά την τελευταία τριετία μέσω της χορηγίας της Lannet, με ασφαλέστερη και ταχύτερη πρόσβαση στο διαδίκτυο και με δυνατότητα επέκτασης των υπηρεσιών αυτών από την Lannet», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, η Lannet θα προσφέρει στους δημότες υπηρεσίες της πλατφόρμας livebox & Ρlaybox σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές.

Η έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του δικτύου αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2008.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα