Bouygues: 10% υψηλότερα κέρδη από τις κατασκευές στην Ευρώπη

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2008 09:11

ΑΥΞΗΣΗ 105 σημείωσαν το σύνολο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρείας στον κόσμο, Bouygues SA, αποτέλεσμα των παραγγελιών ρεκόρ για των έργων κατασκευής δρόμων στην Ευρώπη.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στο 1,38 δισ. ευρώ (2,1 δισ. δολ.) ή 4,06 ευρώ ανά μετοχή, από 1,25 δισ. ευρώ ή 3,73 ευρώ ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Παρίσι. Οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν σε 1,45 δισ. ευρώ. Η Bouygues έχει ήδη ανακοινώσει 12% αύξηση των ετήσιων πωλήσεών της στα 29,6 δισ. ευρώ.

Οι μετοχές της Bouygues μαζί με των ανταγωνιστριών της Eiffage SA και Vinci SA, έχουν σημειώσει φέτος απώλειες στο Παρίσι, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι η συρρίκνωση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης ενδέχεται να αναχαιτίσει την έκρηξη των κατασκευών στην Ευρώπη. Η εταιρεία, κατασκευάστρια του Channel Tunnel, εισπράττει πλέον των 2/3 των εσόδων της από τις κατασκευές κτιρίων, την κατασκευή δρόμων και το real estate, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη δραστηριότητά της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα