StatoilHydro: Υψηλό κόστος εξαγορών, χαμηλότερα κέρδη

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2008 09:51

ΜΕΙΩΣΗ των κερδών - αποτέλεσμα του κόστους από την εξαγορά του σκέλους πετρελαίου και αερίου της Norsk Hydro ASA - εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαιοειδών της Νορβηγίας, StatoilHydro ASA.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 6,15 δισ. κορώνες (1,18 δισ. δολ.) ή 1,93 κορώνες ανά μετοχή από 14,94 δισ. κορώνες ή 4,65 κορώνες πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Τα κέρδη της διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεων των εννέα οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και εκτιμούσαν ότι αυτά θα διαμορφωθούν στα 11,9 δισ. κορώνες.

Η StatoilHydro εισπράττει τα περισσότερα κέρδη της από την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η εταιρεία, επιδιώκει να αναπτυχθεί σε χώρες από το Ιράν έως τη Λιβύη και τον Κόλπο του Μεξικού εν μέσω της μείωσης των προμηθειών από τη Βόρεια Θάλασσα.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου αναρριχήθηκαν 43% στην Ν. Υόρκη, φθάνοντας κατά μέσον όρο στα 86,41 δολ. το βαρέλι το τέταρτο τρίμηνο. Στις 20 Φεβρουαρίου αναρριχήθηκαν στα 101,32 δολ. το βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα από την έναρξη της διαπραγμάτευσής του το 1983.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα