RWE: Με πολυήμερες διακοπές ηλεκτρικής ενέργειας απειλείται η Ευρώπη

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2008 11:57
UPD:11:59

ΜΕ πολυήμερες διακοπές στην ηλεκτροδότηση απειλούνται τόσο η Γερμανία όσο και η υπόλοιπη Ευρώπη, εξαιτίας της ανεπαρκούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, προειδοποίησε ο διευθυντής της γερμανικής RWE.

«Πολυήμερες διακοπές στην ηλεκτροδότηση απειλούν την Ευρώπη φέτος, και είναι πιθανόν ότι η Γερμανία θα δοκιμασθεί σκληρά», δήλωσε ο Γιούργκεν Γκρόσμαν στην εφημερίδα Bild, λίγες ώρες μετά την εκτεταμένη διακοπή ρεύματος στη Φλόριντα.

«Το ηλεκτρικό ρεύμα βρίσκεται εν ανεπαρκεία στην Ευρώπη», τόνισε ο Γκρόσμαν, υποστηρίζοντας παράλληλα πως «οι τοπικοί παράγοντες και οι πολίτες πρέπει να σταματήσουν την αντίσταση στην κατασκευή νέων σταθμών παραγωγής, χωρίς τους οποίους η έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος είναι απειλητική».

Στη Γερμανία η δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στις προοπτικές κατασκευής νέων σταθμών παραγωγής που θα λειτουργούν με άνθρακα έχει αυξηθεί σημαντικά.

Παράλληλα, το δίκτυο των πυρηνικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας γηράσκει, τη στιγμή που συνεχίζει να επικρατεί αβεβαιότητα ως προς την ενδεχόμενη εγκατάλειψη της ατομικής ενέργειας μέχρι το 2020, που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της σημερινής κυβέρνησης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα