Αντίδραση ΕΣΠ για την παράταση των κινητοποιήσεων στο Λιμάνι

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2008 15:52

Την αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά (ΕΣΠ) προκάλεσε η απόφαση παρατασης των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στον ΟΛΠ και κατά τη διάρκεια του Μαρτίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συνέχιση των κινητοποιήσεων με την αποχή από τις υπερωρίες και την εργασία στις αργίες του Σαββατοκύριακου, καθώς και την ηθελημένη μείωση αποδοτικότητας, έχει ως αποτέλεσμα να επιδεινώνονται συνεχώς οι δείκτες αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας και το λιμάνι του Πειραιά να κατρακυλά σε χαμηλές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη λιμένων.

Ο Σύλλογος επισημαίνει ότι στο σύνολο των 27 μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα κατατάσσεται 20η και προτελευταία από τις χώρες της ευρωζώνης σε εξαγωγές, ενώ η υποχώρηση του ρυθμού αύξησης των εξαγωγών το 2007 είχε ως αποτέλεσμα την εκτόξευση του εμπορικού ελλείμματος στα 35,72 δισ. ευρώ, αυξημένου κατά 13% περίπου από το 2006. Στο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου υπολογίζεται από τον ΕΣΠ ότι το εξαγωγικό εμπόριο έχει πληγεί περισσότερο από την «λευκή απεργία» στο λιμάνι και για το 2008 προβλέπεται ότι δεν θα ξεπεράσει τα 17 δισ. ευρώ, που ήταν η αξία των εξαγωγών το 2007.

«Η αναστάτωση που δημιουργείται στην αγορά, έχει, για άλλη μια φορά, θύμα της το εμπόριο της χώρας μας συμπαρασύροντας την οικονομία, το εμπορικό ισοζύγιο, την αξιοπιστία των ελληνικών επιχειρήσεων και την ανάπτυξή τους σε φθίνουσα πορεία», τονιζει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά και προσθέτει ότι «ούτε ο Αστακός, ούτε το Λαύριο, ούτε κάποιο άλλο λιμάνι έχουν τις κατάλληλες υποδομές και λιμενικές εγκαταστάσεις στις οποίες μπορούμε να βασιζόμαστε και τις οποίες θεωρούμε πρόχειρες και προσωρινές λύσεις έκτακτης ανάγκης».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα