Emporiki: Επιστροφή στην κερδοφορία

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2008 10:11
UPD:10:25

Με επιστροφή στην κερδοφορία ολοκληρώνεται η πρώτη χρήση της Εμπορικής Τράπεζας μετά την ενσωμάτωση στον Όμιλο της Crédit Agricole.

Συγκεκριμένα, το 2007 εμφάνισε καθαρά κέρδη, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, 73,4 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 234,7 εκατ. ευρώ το 2006.

Στο ανωτέρω αποτέλεσμα περιλαμβάνονται έκτακτες προβλέψεις ύψους 73,0 εκατ. ευρώ λόγω της δεύτερης φάσης προσαρμογής στις απαιτήσεις της Βασιλείας ΙΙ.

Τα καθαρά έσοδα τόκων ενισχύθηκαν 6,5% φθάνοντας τα 759,4 εκατ. ευρώ.

«Η Crédit Agricole είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την πορεία της Εμπορικής Τράπεζας το 2007, πρώτο έτος μετά την εξαγορά και την ενσωμάτωσή της στον Όμιλο. Το 2007 ήταν μία μεταβατική χρονιά για την Εμπορική, κατά την οποία θέσαμε τα θεμέλια για την "αναγέννηση" της Τράπεζας και εδραιώσαμε τη μελλοντική αναπτυξιακή της πορεία», δήλωσε ο κ. Jean-Frédéric de Leusse, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εμπορικής Τράπεζας, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Επικεφαλής Διεθνούς Ανάπτυξης της Crédit Agricole S.A.

«Η Εμπορική έχει με επιτυχία ενσωματώσει τις καλύτερες διεθνώς διαδικασίες και πρότυπα εποπτείας και διαχείρισης κινδύνων, γεγονός που αποτελεί σημαντική επιτυχία στο σύγχρονο κλυδωνιζόμενο οικονομικό περιβάλλον και βάση διαρκούς αξιοπιστίας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα