Πετζετάκις: Ολοκληρώθηκε η έκδοση των ομολογιακών

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2008 10:55

Την ολοκλήρωση της έκδοσης και την εξ ολοκλήρου κάλυψη των ομολογιακών δανείων, συνολικού ύψους 121,91 εκ. ευρώ, από το σύνολο των Πιστωτριών Τραπεζών και Επενδυτικών Εταιριών, εσωτερικού και εξωτερικού, ανακοίνωσε η Πετζετάκις.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει η εταιρεία, εκδόθηκαν και καλύφθηκαν πλήρως τα δύο μετατρέψιμα ομολογιακά δάνεια, το μεν πρώτο, ονομαστικού ύψους 17,5 εκ. ευρώ, προσφερόμενο με έκπτωση 8,06% επί του ονομαστικού του ύψους, 3ετούς διάρκειας και σταθερού επιτοκίου 7%, το δε δεύτερο, ύψους 1,4 εκ. ευρώ, 3ετούς διάρκειας, χωρίς τόκο, μη εξασφαλισμένο.

Σύμφωνα με την Πετζετάκις, με τα κεφάλαια αυτών, καθαρού ύψους 17,5 εκ. ευρώ, εξοφλήθηκε το κοινό ομολογιακό δάνειο ύψους επτά εκ. ευρώ (ενδιάμεση χρηματοδότηση), που είχε εκδώσει η εταιρεία την 6.8.2007, ενώ με το απομένον ποσό θα αποπληρωθούν άμεσα διάφορα έξοδα και θα καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες σε κεφάλαια κίνησης.

Επίσης, εκδόθηκε και καλύφθηκε πλήρως ένα κοινό εξασφαλισμένο ομολογιακό δάνειο συνολικού ύψους 80,33 εκ. ευρώ, 8ετούς διάρκειας και κυμαινόμενου επιτοκίου, καθώς και ένα μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο συνολικού ύψους 24,07 εκ. ευρώ, 5ετούς διάρκειας, χωρίς τόκο, με τα οποία εξοφλήθηκαν ισόποσες υφιστάμενες δανειακές οφειλές της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα