Swiss Re: Πτώση 8% στα κέρδη του 2007

Παρασκευή, 29 Φεβρουαρίου 2008 09:33
EPA/STEFFEN SCHMIDT

ΣΤΑ 4,2 δισ. ελβετικά φράγκα περιορίστηκαν τα κέρδη της Swiss Re το 2007, μειωμένα κατά 8% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Σύμφωνα με την εταιρεία, η κάμψη της κερδοφορίας οφείλεται σε ζημίες που εμφάνισε στον τομέα των παραγώγων.

Παρόλα αυτά, τα κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας αντασφάλισης παγκοσμίως ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς, με τους αναλυτές να τα αναμένουν κατά μέσο όρο στα 4,01 δισ. φράγκα. Σημειώνεται ότι το 2006 είχαν διαμορφωθεί σε 4,56 δισ. φράγκα.

Όσον αφορά στο τέταρτο τρίμηνο του έτους, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη ύψους 170 εκατ. φράγκων, χωρίς ωστόσο να δώσει συγκριτικά στοιχεία για την κερδοφορία του αντίστοιχου τριμήνου του 2006.

Η Swiss Re είχε αποκαλύψει τον περασμένο Νοέμβριο πως θα εμφάνιζε απώλειες 1,2 δισ. φράγκων από παράγωγα, υποστηρίζοντας πως η κρίση στην αμερικανική αγορά ενυπόθηκων δανείων υψηλού ρίσκου έπληξε σοβαρά τις πιστωτικές αγορές.

Οι απομειώσεις και οι πιστωτικές ζημίες , συμπεριλαμβανομένων των κεφαλαίων που δεσμεύθηκαν για δάνεια υψηλού ρίσκου, ξεπέρασαν τα 163 δισ. δολάρια από τις αρχές του 2007 σε περισσότερες από 30 κορυφαίες τράπεζες και χρηματοοικονομικές εταιρείες του πλανήτη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα