Κ. Καραμανλής: Δεν σχεδιάζουμε πώληση αεροδρομίων

Παρασκευή, 29 Φεβρουαρίου 2008 11:16
UPD:14:14

«Δεν σχεδιάζουμε πώληση αεροδρομίων αλλά συνεργασίες με στόχο την αναβάθμισή τους».

Αυτό τόνισε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα για τη «διαφαινόμενη ιδιωτικοποίηση κρατικών αεροδρομίων».

«Οι πολιτικές της κυβέρνησης έχουν γνώμονα την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Βασική προτεραιότητα μας η τουριστική ανάπτυξη σε ολόκληρη τη χώρα. Απαραίτητη προϋπόθεση να αναπτύξουμε τις αεροπορικές υποδομές», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Τόνισε ακόμη ότι στόχος είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας χωρίς να θιγούν τα δικαιώματα όλων όσοι εργάζονται ήδη και υπογράμμισε ότι οι δράσεις που σχεδιάζονται για τα αεροδρόμια βρίσκονται σε αρμονία με όλες τις χώρες της Ε.Ε..

Δηλώσεις Αλ. Παπαρήγα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι ο "εκσυγχρονισμός" του αεροδρομίων σημαίνει "ιδιωτικοποίηση" της χρήσης των μεγαλύτερων εξ αυτών, όπως της Ρόδου, του Ηρακλείου, της Κέρκυρας, της Κω και της Θεσσαλονίκης.

Οι πολυεθνικές ζητούν τα πέντε μεγάλα αεροδρόμια, τα εισοδήματα των οποίων σήμερα χρηματοδοτούν τη λειτουργία των μικρότερων και ιδίως αυτών που εξυπηρετούν την επικοινωνία των νησιών, είπε η κα Παπαρήγα.

Εκφράζοντας την ανησυχία της για το ενδεχόμενο κατάργησης της ΥΠΑ, η κα Παπαρήγα είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζει να δημιουργήσει εννέα FIR σε όλη την Ευρώπη και ότι η Ελλάδα θα ανήκει σε δύο από αυτά,ένα που περνά την Ιταλία και ένα Ρουμανία.

Ανέφερε επίσης ότι θα θιγεί ο εθνικός εναέριος χώρος και ότι θα επιταθεί η σύγχυση στον τομέα έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα