AIG: Ζημίες ρεκόρ στο τέταρτο τρίμηνο

Παρασκευή, 29 Φεβρουαρίου 2008 13:03
UPD:13:07

ΤΙΣ μεγαλύτερες τριμηνιαίες ζημίες που έχει εμφανίσει ποτέ ανακοίνωσε η American International Group (AIG) για το τέταρτο τρίμηνο του 2007, έπειτα από διαγραφές εγγυήσεων που πούλησε σε επενδυτές σταθερού εισοδήματος ύψους 11,1 δισ. δολαρίων.

Πιο αναλυτικά, η ασφαλιστική εταιρεία εμφάνισε καθαρές ζημίες 5,29 δισ. δολαρίων ή 2,08 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι κερδών 3,44 δισ. δολαρίων ή 1,31 δολαρίων ανά μετοχή που είχε ανακοινώσει ένα χρόνο νωρίτερα. Πρόκειται για τις υψηλότερες ζημίες που έχει καταγράψει μετά την αρχική δημόσια εγγραφή της πριν από περίπου 40 χρόνια.

Η AIG γνωστοποίησε ότι δεν αναμένει να επαναγοράσει μετοχές στο «κοντινό μέλλον», πέρα από τις δεσμεύσεις στις οποίες προέβη την περασμένη χρονιά, ενώ εκτίμησε πως οι απομειώσεις θα είναι φέτος ακόμα μεγαλύτερες.

«Τα αποτελέσματα της AIG στο 2007 ήταν σαφώς μη ικανοποιητικά» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μάρτιν Σάλιβαν, παρατηρώντας ότι «η επιδείνωση τόσο της αμερικανικής αγοράς στεγαστικών δανείων όσο και των πιστωτικών αγορών επηρέασαν σημαντικά αρκετές από τις δραστηριότητές μας».

Η μετοχή της εταιρείας έχει υποχωρήσει κατά 21% στη Νέα Υόρκη από το Μάρτιο του 2005, όταν ο Σάλιβαν αντικατέστησε τον Μορίς «Χανκ» Γκρίνμπεργκ στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα