Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 03 Μαρτίου 2008 07:02

ΑΠΩΛΕΙΕΣ, τις μεγαλύτερες σε χρονικό διάστημα περίπου δύο εβδομάδων, σημειώνουν οι ασιατικές μετοχές, διαγράφοντας σχεδόν τα κέρδη του μήνα που πέρασε, μετά την διεύρυνση των ανησυχιών ότι οι ζημίες από τις πιστώσεις των τραπεζών θα αυξηθούν σε συνδυασμό με το ότι η οικονομία των ΗΠΑ οδεύει σε ύφεση.

Ο δείκτης MSCI Asia Pacific απώλεσε 2,7%, φθάνοντας στις 143,64 μονάδες στη 1 μ.μ. στο Τόκυο, οδεύοντας να σημειώσει τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 20 Φεβρουαρίου. Οι μετοχές των τραπεζών σημείωναν τη μεγαλύτερη πτώση. Ο δείκτης σχεδόν διέγραψε την άνοδο 2,8% που είχε σημειώσει τον Φεβρουάριο καθώς εικάζετο ότι οι εταιρείες έκδοσης ομολόγων των ΗΠΑ θα περιορίσουν της ζημίες από τις πιστώσεις.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 3,8% φθάνοντας στις 13.080,82 μονάδες, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 6 Φεβρουαρίου. Ο δείκτης έχει υποχωρήσει φέτος σε ποσοστό 15%. Σήμερα στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε απώλειες 2,9% με τις μετοχές της BHP Billiton Ltd. να εμφανίζουν τη μεγαλύτερη πτώση μετά την υποχώρηση των τιμών των μετάλλων.

Στις 29 Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ οι μετοχές κινήθηκαν πτωτικά μετά την ανακοίνωση της National Association of Purchasing Management-Chicago ότι το βαρόμετρο των επιχειρήσεων συρρικνώθηκε καθώς η παραγωγή και η απασχόληση μειώθηκαν. Ο Standard & Poor's 500 Index υποχώρησε 2,7%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 5 Φεβρουαρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα