Ιαπωνία: Στο 1% η αύξηση των μισθών

Με τον ταχύτερο ρυθμό σε 19 μήνες τον Ιανουάριο
Δευτέρα, 03 Μαρτίου 2008 08:23

ΜΕ ΤΟΝ ταχύτερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα 19 μηνών αυξήθηκαν τον Ιανουάριο οι μισθοί στην Ιαπωνία, σε μία περίοδο που η αύξηση των εξαγωγών πρόκειται να μειωθεί.

Οι μηνιαίοι μισθοί, συμπεριλαμβανομένων των υπερωριών και των μπόνους, αυξήθηκαν 1% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, τα μέγιστα από τον Ιούνιο του 2006, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας στο Τόκυο. Τα μπόνους σημείωσαν αύξηση 12,1%.

Η αύξηση των μισθών αποτελεί ανακούφιση για τα νοικοκυριά των οποίων η εμπιστοσύνη βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών, καθώς οι τιμές της βενζίνης, του ψωμιού και των δημητριακών αυξήθηκαν.

Το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 103,04 ανά δολάριο ΗΠΑ στις 12:41 μ.μ. στο Τόκυο από 103,17 που ήταν πριν από την ανακοίνωση για τους μισθούς.

Οι δαπάνες των νοικοκυριών αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα πλέον των τριών ετών τον Ιανουάριο και ο δείκτης ανεργίας διατηρήθηκε στο 3,8%, σύμφωνα με εκθέσεις την εβδομάδα που πέρασε. Οι τιμές καταναλωτή, που δεν περιλαμβάνουν τα νωπά τρόφιμα – αναρριχήθηκαν 0,8% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, καθώς οι εταιρείες πέρασαν το υψηλότερο κόστος του πετρελαίου, των δημητριακών και της σόγιας, στους καταναλωτές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα