United Technologies: Προσφορά 2,63 δισ. δολ. για την Diebold

Δευτέρα, 03 Μαρτίου 2008 09:19
UPD:09:22

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ύψους 2,63 δισ. δολαρίων κατέθεσε η United Tecnologies, η κατασκευάστρια εταιρεία των ανελκυστήρων Otis και των συστημάτων ασφαλείας Chubb, για την Diebold, έπειτα από δύο χρόνια ανεπιτυχούς προσπάθειας να καταλήξει σε συμφωνία συγχώνευσης με την κατασκευάστρια ΑΤΜ.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία προτίθεται να καταβάλει 40 δολάρια για κάθε μετοχή της Diebold, ποσό το οποίο εμπεριέχει premium 66% στην τιμή κλεισίματος της μετοχής της στις 29 Φεβρουαρίου. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η United Technologies, η Diebold απέρριψε προσφορά που κατέθεσε η πρώτη στις 21 Φεβρουαρίου.

Η εκπρόσωπος της Diebold αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Η United Technologies εκτιμάται ότι θα δώσει ώθηση στις επιδόσεις της εταιρείας, μέσω της πώλησης συμβολαίων για την παροχή υπηρεσιών σε ιδιοκτήτες εμπορικών κτιρίων, όπως κάνει για τους ανελκυστήρες Otis, δήλωσε αντιπρόεδρος οικονομικών της UT Τζέιμς Γκέισλερ.

Η Diebold, η οποία έχει τεθεί αυτή την περίοδο στο «στόχαστρο» των αρχών για λογιστικές πρακτικές, είδε τη μετοχή της να υποχωρεί πέρυσι κατά 38% και ανακοίνωσε σχέδια για μείωση του προσωπικού της κατά 5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα