Υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου

Δευτέρα, 03 Μαρτίου 2008 14:27

ΑΠΩΛΕΙΕΣ κατέγραφε σήμερα η τιμή του πετρελαίου, επηρεαζόμενη από τις ανησυχίες αναφορικά με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, έχοντας ωστόσο ως στήριγμα το αδύναμο δολάριο και τις προβλέψεις ότι ο ΟΠΕΚ θα διατηρήσει αμετάβλητη την παραγωγή του αυτή την εβδομάδα.

Η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού για παράδοση τον Απρίλιο υποχωρούσε, στις 14.00 ώρα Ελλάδος, κατά 68 σεντς στα 101,16 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο, η τιμή του Brent διαμορφωνόταν στα 99,48 δολάρια το βαρέλι, μειωμένη κατά 62 σεντς.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει μια σταθερή κοινή παραδοχή πως το καρτέλ είναι πιθανό να διατηρήσει αμετάβλητες τις ποσοστώσεις παραγωγής», δήλωσε ο Τιμ Έβανς της Citi.

«Το υψηλό επίπεδο των τιμών εμποδίζει μια μείωση της παραγωγής, η οποία θα ήταν αναγκαία υπό άλλες συνθήκες προκειμένου να περιοριστεί το προβλεπόμενο πλεόνασμα της προσφοράς σε σχέση με τη ζήτηση στο δεύτερο τρίμηνο», πρόσθεσε.

¶λλωστε, οι δηλώσεις των υπουργών των κρατών μελών του ΟΠΕΚ, το σαββατοκύριακο, άφησαν ελάχιστα περιθώρια για διαφοροποίηση των σημερινών επιπέδων παραγωγής στη συνάντηση της 5ης Μαρτίου στη Βιέννη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα