Στα 115 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός του Προγράμματος Πίνδος

Και διεύρυνση της περιοχής εφαρμογής
Δευτέρα, 03 Μαρτίου 2008 17:11

Συνεδρίασε σήμερα στο Καρπενήσι Ευρυτανίας, υπό την προεδρία του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου, η Επιτροπή Παρακολούθησης (Επ.Πα.) του Προγράμματος ΠΙΝΔΟΣ, για την ανάπτυξη του ενιαίου χώρου της ορεινής Πίνδου. Στη συνεδρίαση παρευρέθη και ο υπουργός Ανάπτυξης, Χρήστος Φώλιας, που είχε ξεκινήσει το πρόγραμμα.

Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε η αύξηση του προϋπολογισμού του Προγράμματος στο ύψος των 115 εκατ. ευρώ και η διεύρυνση της περιοχής εφαρμογής σε νέες περιοχές των Νομών Αιτωλοακαρνανίας, ¶ρτας, Πρέβεζας, Γρεβενών, Φλώρινας, Κοζάνης, Τρικάλων και Λάρισας που πληρούν τα κριτήρια του Προγράμματος ΠΙΝΔΟΣ.

Επίσης, συμφωνήθηκε οι περιφέρειες σε συνεργασία με τους νομάρχες, να εντείνουν τις προσπάθειές τους για ταχύτερη υλοποίηση του προγράμματος και απορρόφηση των σχετικών πόρων και συζητήθηκαν και διάφορα διαδικαστικά θέματα που θα βοηθήσουν την υλοποίηση των ανωτέρω στόχων. Τέλος, συμφωνήθηκε η επιτροπή να συνέρχεται κάθε 3μηνο.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Παπαθανασίου, σε δηλώσεις του μετά το πέρας των εργασιών της 6ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος ΠΙΝΔΟΣ, στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί έργα και μελέτες που ξεπερνούν σε προϋπολογισμό τα 126 εκατομμύρια ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα