Κλειστό ενδέχεται να είναι και σήμερα το Χ.Α.

Τρίτη, 04 Μαρτίου 2008 07:16
UPD:09:59

ΚΛΕΙΣΤΟ θα παραμείνει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, εάν συνεχιστεί η απεργία των εργαζομένων της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ).

Την απόφαση έλαβαν οι διοικήσεις του Χρηματιστηρίου και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

«Ως χτύπημα κάτω από τη μέση», χαρακτήρισε την χθεσινή εξέλιξη της απεργίας ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Σπύρος Καπράλος, καθώς -όπως σημείωσε- η σύμβαση με την Ττε προέβλεπε τη λειτουργία των συστημάτων με προσωπικό ασφαλείας. Τόνισε επίσης, ότι δεν είναι δυνατόν για δεύτερη ημέρα να μην πραγματοποιηθεί εκκαθάριση των συναλλαγών, καθώς αυτό θα θέσει σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία της αγοράς.

Χθες ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Α. Πιλάβιος, και ο κ. Καπράλος, είχαν συνάντηση με στόχο την εύρυθμη λειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς μετά τα προβλήματα (αδυναμία εκκαθάρισης συναλλαγών) που προκαλεί η απεργία των εργαζομένων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως εξάλλου ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τo ελληνικό τμήμα του συστήματος πληρωμών TARGET δεν λειτουργεί ούτε σήμερα. Χθες δεν έγινε καμία πληρωμή TARGET από και προς την Ελλάδα, αλλά νωρίς σήμερα η ΕΚΤ ανέφερε στην ενημερωτική της σελίδα ότι οι ελληνικές αρχές έχουν λάβει μέτρα, προκειμένου να προσπαθήσουν να αποκαταστήσουν όλες τις λειτουργίες το συντομότερο δυνατόν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα