Γ. Αλογοσκούφης: Απειλή για την ευρωπαϊκή οικονομία ο πληθωρισμός

Τρίτη, 04 Μαρτίου 2008 12:41
UPD:12:44

Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ οικονομία είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι είναι οι άλλες οικονομίες του κόσμου, παρόλο που ο πληθωρισμός, ιδίως οι τιμές των τροφίμων και του πετρελαίου, αποτελούν απειλή, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης την Τρίτη, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε σεμινάριο για την παγκοσμιοποίηση.

«Απειλείται βεβαίως από τον πληθωρισμό, τις τιμές των τροφίμων, τις υψηλές τιμές πετρελαίου, αλλά αισθανόμαστε ότι η Ευρώπη αυτή την περίοδο είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι οι περισσότερες άλλες ώριμες οικονομίες και είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι η ευρωπαϊκή οικονομία θα αντιμετωπίσει αυτή την καταιγίδα», δήλωσε ο κ. Αλογοσκούφης.

Ερωτηθείς για το αν συμφωνεί με τα σχόλια που αποδόθηκαν στον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν ότι η ΕΚΤ έχει μεγάλη εξουσία, ο υπουργός Οικνομικών ανέφερε ότι έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη στους θεσμικούς διακανονισμούς».

«Έχουμε πολύ καλή κατανομή εργασίας, η ΕΚΤ ανησυχεί για τον πληθωρισμό, είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της όπως θεωρεί ότι αρμόζει. Πιστεύω ότι κάνει πολύ καλή δουλειά», ανέφερε.

Στο περιθώριο του ανωτέρω σεμιναρίου, ο Έλληνας υπουργός δήλωσε επίσης ότι οι Ευρωπαίοι ομόλογοί του και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν συζήτησαν το θέμα της παρέμβασης στην αγορά συναλλάγματος στη συνάντησή τους τη Δευτέρα.

Όπως επισήμανε, οι υπουργοί και η ΕΚΤ ανησυχούν περισσότερο για τις εξελίξεις στις συναλλαγματικές ισοτιμίες με το ευρώ, το οποίο σημείωσε άνοδο σε νέα υψηλά επίπεδα έναντι του δολαρίου τη Δευτέρα.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα