Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε η Τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου η απεργιακή κινητοποίηση του προσωπικού της, όπως αυτή εκδηλώθηκε, να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική.
Σε σημερινή της ανακοίνωση, η ΤτΕ σημειώνει ότι «η κήρυξη της απεργίας έγινε εντελώς αιφνιδιαστικά και χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο προϋποθέσεις και,ιδίως, ουδεμία προθεσμία προειδοποίησης».
Όπως υποστηρίζει, «παρά τον νόμο ομοίως ο Σύλλογος των Υπαλλήλων της Τράπεζας αρνήθηκε και εξακολουθεί να αρνείται τη διάθεση του προβλεπόμενου και συμφωνημένου, για την περίπτωση απεργιακών κινητοποιήσεων, προσωπικού ελάχιστης λειτουργίας, με συνέπεια την αδυναμία λειτουργίας όλων των υπηρεσιών της Τράπεζας, ακόμη και όσων έχουν χαρακτηρισθεί ως μεγάλης προτεραιότητας (Μηχανογραφικό Κέντρο, Συστήματα Πληρωμών, Ηλεκτρονική Δευτερογενής Αγορά Τίτλων του Δημοσίου, Διαχείριση Διαθεσίμων, κ.α.)».
«Η Διοίκηση της Τράπεζας -αναφέρεται στην ανακοίνωση- από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της απεργίας (με αίτημα μάλιστα που δεν ανάγεται στις αρμοδιότητες της Τράπεζας και δεν είναι αντικειμενικά δυνατόν να αντιμετωπισθεί εκ μέρους της) δεν παρέλειψε κάθε προσπάθεια συναινετικής και καλόπιστης διευθέτησης του προβλήματος το οποίο, ατυχώς, συνοδεύτηκε και από παρακώλυση εισόδου στους χώρους του Ιδρύματος». «Παράλληλα όμως -όπως υπογραμμίζεται- η Τράπεζα ζήτησε τη δέουσα δικαστική προστασία προκειμένου η απεργιακή κινητοποίηση του προσωπικού της, όπως εκδηλώθηκε, να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική».
Καταλήγοντας, η Διοίκηση της Τράπεζας εκφράζει τη λύπη της για την αναστάτωση που έχει προκληθεί στη διενέργεια των συναλλαγών της, η οποία θίγει τους συναλλασσόμενους με τους φορείς του χρηματοπιστωτικού τομέα και το Δημόσιο.