Απώλειες για Nikkei και Topix στο Τόκυο

Τετάρτη, 05 Μαρτίου 2008 10:00
UPD:10:05

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι ιαπωνικές μετοχές. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι μετοχές των εταιρειών με μηχανολογικό εξοπλισμό και των τραπεζών, μετά την μείωση των επενδύσεων των εταιρειών για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, σε συνδυασμό με το ότι οι ζημίες από τα ενυπόθηκα δάνεια στις ΗΠΑ θα αυξηθούν.

Ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 20,22 μονάδες, ποσοστό 0,2%, κλείνοντας στις 12.972,06 μονάδες. Ο Topix υποχώρησε 1,75 μονάδες, ποσοστό 0,1%, στις 1.263,91 μονάδες. Ο δείκτης υποχώρησε για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, το μακροβιότερο χρονικό διάστημα απωλειών μέσα σε περίπου τρεις μήνες.

Το υπουργείο Οικονομίας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι επενδύσεις των εταιρειών μειώθηκαν 7,3% το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου. Η κυβέρνηση θα επικαλεστεί τα σημερινά στοιχεία για να αναθεωρήσει την εκτίμησή της για το ΑΕΠ το τέταρτο τρίμηνο.

Χθες ο πρόεδρος της Federal Reserve, Ben S. Bernanke, προειδοποίησε ότι η συρρίκνωση της αγοράς κατοικιών στις ΗΠΑ θα διευρυνθεί, ενώ οι αναλυτές αναθεώρησαν προς τα κάτω τις εκτιμήσεις τους για τα κέρδη των χρηματιστηριακών εταιρειών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα