Γ. Αλογοσκούφης: Η ΤτΕ έχει ανεξαρτησία, αλλά και υποχρεώσεις

«Αδιανόητο αυτό που έγινε»
Τετάρτη, 05 Μαρτίου 2008 15:40
UPD:17:18

Η Τράπεζα της Ελλάδας είναι ανεξάρτητη αρχή, αλλά έχει και υποχρεώσεις που πρέπει να τις διεκπεραιώνει, παρατήρησε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, απαντώντας σε καταιγισμό ερωτήσεων για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της απεργίας των εργαζομένων στην ΤτΕ, αλλά και για τη συνάντηση που είχε το πρωί με το διοικητή της Τράπεζας.

Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι ανεξάρτητη και λειτουργεί κατ'αυτόν τον τρόπο (...) όμως έχει αναλάβει και υποχρεώσεις έναντι των πολιτών που πρέπει να διεκπεραιώνει, υπογράμμισε ο κ. Αλογοσκούφης, χαρακτηρίζοντας αδιανόητο αυτό που έχει γίνει με τη λειτουργία του συστήματος πληρωμών.

Όπως έκανε γνωστό, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν το πρωί, ζήτησε από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Νίκο Γκαργκάνα, να αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες προκειμένου να ομαλοποιηθεί το σύστημα πληρωμών της χώρας.

ρωτηθείς σχετικά με την παραμονή του κ. Γκαργκάνα στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο υπουργός είπε πως δεν υπάρχει θέμα απομάκρυνσής του και τόνισε ότι ότι αυτό που προέχει είναι να αποκατασταθεί η μονιμότητα των συναλλαγών. Η Τράπεζα της Ελλάδος, συμπλήρωσε, κινείται ήδη για να λειτουργήσει το μηχανογραφικό σύστημα.

Σε ερώτηση ποιές πρωτοβουλίες αναπτύχθηκαν με την Τράπεζα της Ελλάδος εκτός της δικαστικής προσφυγής και αν μπορεί ο ίδιος να διαβεβαιώσει ότι θα λειτουργήσει αύριο το Χρηματιστήριο, ο κ. Αλογοσκούφης παρέπεμψε στην ΤτΕ. «Την ερώτηση αυτή να την απευθύνετε στην Τράπεζα της Ελλάδος», σημείωσε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας ότι «προέχει να αποκατασταθεί η μονιμότητα λειτουργίας της Τράπεζας της Ελλάδος».

Η Τράπεζα έχει ανεξαρτησία, αλλά παράλληλα και υποχρεώσεις απέναντι στον ελληνικό λαό, επανέλαβε ο κ. Αλογοσκούφης, ενώ γνωστοποίησε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Χρηματιστηρίου και την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών ώστε να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει, όταν αποκατασταθεί η λειτουργία του συστήματος από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Δεν δικαιολογείται κανενός είδους αβελτηρία

«Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει υποχρεώσεις τις οποίες και πρέπει να εκπληρώσει. Δεν δικαιολογείται κανενός είδους αβελτηρία, η οποία βλάπτει τη διεθνή εικόνα της χώρας», υπογράμμισε από την πλευρά του ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/03/05/1484973.htm .

Αύριο εν τω μεταξύ, αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, ενώπιον του οποίου συζητήθηκε σήμερα η προσφυγή της Τράπεζας της Ελλάδος κατά του Συλλόγου Εργαζομένων, με την οποία ζητά να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των υπαλλήλων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ
  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα