Carrefour: Οι αναδυόμενες αγορές στήριξαν τα ετήσια κέρδη

Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2008 09:45

ΣΤΑ 2,3 δισ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της Carrefour την περασμένη χρονιά, σημειώνοντας άνοδο 1,4% σε σχέση με το 2006, χάρη στην ισχυρή ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές από τη Βραζιλία μέχρι την Κίνα.

Όπως ανακοίνωσε η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής παγκοσμίως, τα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ενισχύθηκαν κατά 0,7% στο 1,87 δισ. ευρώ – χαμηλότερα από το 1,9 δισ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές.

Οι ετήσιες πωλήσεις της στα καταστήματα που λειτουργούν τουλάχιστον ένα χρόνο διαμορφώθηκαν στα 92,3 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 1,8%. Τα έσοδά της στη Λατινική Αμερική εκτοξεύτηκαν κατά 38% και στην Ασία κατά 12%, έναντι αύξησης μόλις 1% στη Γαλλία.

Η Carrefour έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στις αναδυόμενες αγορές, προκειμένου να επωφεληθεί της ανάπτυξής τους, η οποία είναι σαφώς ισχυρότερη από αυτή της Ευρώπης. Στο πλαίσιο αυτό, διέθεσε πέρυσι 1,1 δισ. δολάρια για την εξαγορά της βραζιλιάνικης Atacadao, ενώ εδραίωσε την παρουσία της και στην αγορά της Πολωνίας αποκτώντας τα τοπικά σούπερ μάρκετ της Royal Ahold.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα