Γ. Αλογοσκούφης: Στις θέσεις του το προσωπικό ελάχιστης λειτουργίας στην ΤτΕ

Με καθυστέρηση θα ανοίξει το Χ.Α.
Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2008 11:54
UPD:12:09

Το προσωπικό ελάχιστης λειτουργίας στην Τράπεζα της Ελλάδος βρίσκεται στις θέσεις του, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης ερωτηθείς σχετικά με την πορεία αποκατάστασης της λειτουργίας των αγορών, προσθέτοντας ότι γίνονται προσπάθειες να λειτουργήσουν οι αγορές και όλα τα συστήματα πληρωμών στη χώρα.

Σε άλλη ερώτηση για το αν τέθηκε θέμα επιστράτευσης των υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος, ο κ. Αλογοσκούφης σημείωσε ότι «ο νόμος προβλέπει συγκεκριμένο προσωπικό, ελάχιστης λειτουργίας. Εάν εφαρμόζεται ο νόμος, δεν υπάρχει κανένας λόγος για οποιαδήποτε άλλη έκτακτη ενέργεια».

Απαντώντας εξάλλου στις ανησυχίες περί φυγής ξένων θεσμικών επενδυτών λόγω της δυσλειτουργίας των αγορών ο υπουργός τόνισε: «Η ελληνική οικονομία είναι μια ισχυρή οικονομία. Όλες οι οικονομίες παγκοσμίως μπορεί να επηρεάζονται, από καιρού εις καιρόν, από απεργιακές κινητοποιήσεις. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι στην Ελλάδα έχουμε κανόνες και πρέπει όλοι να εφαρμόζουμε τους κανόνες».

Εν τω μεταξύ με καθυστέρηση αναμένεται να αρχίσει η σημερινή συνεδρίαση του ΧΑ καθώς το ζητούμενο είναι να πραγματοποιηθεί η εκκαθάριση των συναλλαγών της 27ης Φεβρουαρίου http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/03/06/1485337.htm .



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ
  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα