ΔΙΕΚΑΤ Ενέργεια: Εξι νέα έργα προϋπολογισμού 15 δισ.

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2001 18:12

Πρόγραμμα κατασκευής και εκμετάλλευσης έξι Μονάδων Υδροηλεκτρικής Ενέργειας (ΜΥΗΕ) συνολικής ισχύος 25 MW, προϋπολογισμού 15 δισ. δρχ. και ετησίων εσόδων δύο δισ. δρχ. θα υλοποιήσει η ΔΙΕΚΑΤ Ενέργεια ΑΒΕΤΕ, θυγατρική της ΔΙΕΚΑΤ ΑΤΕ, σε συνεργασία με την ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ.

Από τα παραπάνω έργα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο Ανάπτυξης χορήγησε άδεια παραγωγής για τρία εξ' αυτών και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας γνωμοδότησε θετικά προς το υπουργείο Ανάπτυξης για την χορήγηση άδειας παραγωγής για τα υπόλοιπα τρία, ενώ εξετάζει ακόμη πέντε αιτήσεις για παρόμοια έργα προϋπολογισμού οκτώ δισ. δρχ.

Η ΔΙΕΚΑΤ ΑΤΕ, μέσω της θυγατρικής της Wasserkraft AE, έχει κατασκευάσει και λειτουργεί ΜΥΗΕ ισχύος 1,3 MW στην περιοχή της Λαμπείας του Νομού Ηλείας, εισπράττοντας έσοδα από την πώληση ηλεκτρικής ενέργειας στην ΔΕΗ.

Οσον αφορά στη θυγατρική της ΔΙΕΚΑΤ στο Βουκουρέστι Ρουμανίας, τη Diekat Construct SRL, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι κατέλαβε την τρίτη θέση στις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες (με αριθμό εργαζομένων 250-999 και τζίρο άνω των οκτώ εκατ. ευρώ) στην ετήσια κατάταξη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Ρουμανίας. Η κατάταξη έγινε βάσει του δείκτη κερδοφορίας, του δείκτη κερδοφορίας ως προς τον αριθμό των εργαζομένων και του δείκτη ανάπτυξης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα