Ανοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών

Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2008 14:38
UPD:15:38

Στις 15:00 άρχισε η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Όπως έγινε γνωστό, η διάρκεια των συναλλαγών παρατείνεται και η διαπραγμάτευση στις αγορές Αξιών και Παραγώγων του Χ.Α. θα ολοκληρωθεί στις 18:00.

«Θα υπάρξει προσυνεδρίαση στις 14:30, ενώ η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 15:00», δήλωσε νωρίτερα στέλεχος του Χρηματιστηρίου και συμπλήρωσε: «Στις 17:30 θα γίνει το closing auction, και το χρηματιστήριο θα κλείσει στις 18:00».

«Με την ολοκλήρωση του χρηματικού διακανονισμού, η διαπραγμάτευση στις αγορές Αξιών και Παραγώγων του Χ.Α. θα ξεκινήσει σήμερα στις 14:30 και θα ολοκληρωθεί στις 18:00. Ο λεπτομερής χρονισμός των αγορών θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του ΧΑ», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Χρηματιστήριο.

Το δρόμο για την επαναλειτουργία του Χρηματιστηρίου Αθηνών άνοιξε η δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία των εργαζομένων στην Τράπεζα της Ελλάδος. Ακολούθησε αγώνας δρόμου για να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της 27ης Φεβρουαρίου και να ανοίξει σήμερα το Χρηματιστήριο.

Όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος από σήμερα, 6.3.2008, διασφαλίσθηκε η ομαλή προσέλευση και είσοδος στους χώρους της Τράπεζας του προβλεπόμενου προσωπικού ελάχιστης λειτουργίας, με αποτέλεσμα να καταστεί δυνατή η έναρξη της λειτουργίας των κρίσιμων υπηρεσιών της (Μηχανογραφικό Κέντρο, Συστήματα Πληρωμών, ¶υλοι Τίτλοι, Ηλεκτρονική Δευτερογενής Αγορά Τίτλων του Δημοσίου, Διαχείριση Διαθεσίμων, κ.α.).

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, κατόπιν επικοινώνιας του με τον διοικητή της ΤτΕ, δήλωσε ότι το προσωπικό ελάχιστης λειτουργίας στην Τράπεζα βρίσκεται στις θέσεις του, προσθέτοντας ότι γίνονται προσπάθειες να λειτουργήσουν οι αγορές και όλα τα συστήματα πληρωμών στη χώρα http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/03/06/1485370.htm .



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα