Νέο ιστορικό ρεκόρ για την τιμή του αργού - Στα 105,97 δολ. το βαρέλι

Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2008 15:03
UPD:17:11

Τα 106 δολάρια το βαρέλι πλησίασε η τιμή του ελαφρού αμερικανικού αργού, σημειώνοντας νέο ιστορικό ρεκόρ, καθώς η εξασθένηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου συνετέλεσε στη διεύρυνση των κερδών που σημείωσε χθες, στον απόηχο της ανακοίνωσης ότι μειώθηκαν, απρόσμενα, τα εμπορικά διαθέσιμα αποθέματα του πετρελαίου στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς και της απόφασης του ΟΠΕΚ να διατηρήσει αμετάβλητα τα επίπεδα παραγωγής του.

Οι εντάσεις στη Βενεζουέλα, χώρα-μέλος του ΟΠΕΚ και τρίτη μεγαλύτερη πετρελαιοεξαγωγός χώρα στις ΗΠΑ, συνετέλεσαν στη σημερινή νέα εκτίναξη των τιμών. Η Βενεζουέλα ανέπτυξε, χθες, στρατεύματα στα σύνορα με την Κολομβία, εν μέσω κρίσης που πολλοί φοβούνται ότι συνιστά απειλή για τη σταθερότητα στην περιοχή.

Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου παράδοσης Απριλίου του αμερικανικού ελαφρού αργού ενισχύθηκε έως και στα 105,97 δολάρια, για να υποχωρήσει στη συνέχεια στα 105,37 δολάρια, κερδίζοντας 85 σεντς στο βαρέλι σε σχέση με τη χθεσινή τιμή "κλεισίματος".

Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου του αργού τύπου μπρεντ άγγιξε, προσωρινά, τα 102,95 δολάρια, σημειώνοντας νέο ιστορικό ρεκόρ, για να υποχωρήσει στη συνέχεια στα 102,29 δολάρια, κερδίζοντας 65 σεντς στο βαρέλι.

AΠΕ-ΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα