Τρισέ: Προτεραιότητα της ΕΚΤ η συγκράτηση του πληθωρισμού

Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2008 16:18
UPD:16:24
EPA/ARNE DEDERT

ΣΤΟΧΟΣ των χαρασσόντων τη νομισματική πολιτική είναι η συγκράτηση των μελλοντικών πληθωριστικών πιέσεων επισήμανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ζαν Κλωντ Τρισέ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνεδρίαση της τράπεζας.

Η ΕΚΤ αποφάσισε σήμερα, όπως είχαν προεξοφλήσει άλλωστε οι αγορές, να διατηρήσει αμετάβλητο στο 4% το βασικό παρεμβατικό της επιτόκιο. http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/03/06/1485470.htm

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Τρισέ, βασική προτεραιότητα του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ παραμένει η σταθερότητα των τιμών και σε αυτή τη βάση διαμορφώνεται η νομισματική πολιτική της τράπεζας.

«Η αβεβαιότητα που προκαλείται από τις χρηματοοικονομικές αναταραχές παραμένει έντονη», σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι τα θεμελιώδη της οικονομίας είναι «ισχυρά».

«Τονίζουμε ότι η διατήρηση της σταθερότητας των τιμών σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο είναι ο βασικός μας στόχος», τόνισε ο Τρισέ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της νομισματικής πολιτικής στην Ευρωζώνη, η ΕΚΤ αναθεώρησε σήμερα τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό του 2008 σε 2,9% από 2,5%.

Παράλληλα, αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη σε 1,7% για φέτος και 1,8% για το 2009, έναντι των προηγούμενων προβλέψεών της για ρυθμούς της τάξεως του 2% και 2,1% αντίστοιχα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα