Κινητοποιήσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από τις 13/3

Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2008 16:26

Την απόφαση να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις από τις 13/3 έλαβαν οι δήμαρχοι της χώρας κατά την έκτακτη συνάντηση με το ΔΣ της ΚΕΔΚΕ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, βασικό αίτημα είναι η πλήρης απόδοση στην Αυτοδιοίκηση των οφειλομένων και κατοχυρωμένων από το Σύνταγμα και τους νόμους πόρων της.

Ομόφωνα οι δήμαρχοι κατέληξαν στο εξής πρόγραμμα κινητοποιήσεων:

13/03/08: Συγκέντρωση Διοικητικών Συμβουλίων ΤΕΔΚ και ΚΕΔΚΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος και επίδοση της σημερινής απόφασης στον υπουργό Εσωτερικών και στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών.

Από τις 31/03/08 και μετά όλοι οι Δήμοι της χώρας παύουν να ασκούν κρατικές αρμοδιότητες (ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, ΕΣΥΕ, ΚΕΠ, ΚΥΕ κ.λπ.).

15/04/08: Κλείνουν όλοι οι Δήμοι της χώρας. Συγκέντρωση αιρετών και εργαζομένων στην πλατεία Κλαυθμώνος. Επίδοση ψηφίσματος σε όλα τα πολιτικά κόμματα και στη Βουλή των Ελλήνων. Tην ίδια μέρα ενδεχομένως να συγκληθεί έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ με μοναδικό θέμα τα οικονομικά.

Καθόλη τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών και των πολιτικών φορέων από τις τοπικές αρχές, για τα οικονομικά προβλήματα αλλά και τα αιτήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα