Fortis: Πτώση 45% στα κέρδη δ’ τριμήνου

Παρασκευή, 07 Μαρτίου 2008 09:24

ΠΤΩΣΗ 45% εμφάνισε η κερδοφορία του ολλανδο-βελγικού ομίλου χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Fortis κατά το τέταρτο τρίμηνο, ως αποτέλεσμα απομειώσεων σε ενεργητικό συνδεδεμένο με την αμερικανική αγορά ενυπόθηκου χρέους, συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Παρασκευή, τα καθαρά κέρδη της υποχώρησαν στα 414 εκατ. ευρώ από 749 εκατ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2006. Στο σύνολο του έτους, τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 3,99 δισ. ευρώ, έναντι προβλέψεων για 4,06 δισ. ευρώ.

Η μετοχή του ομίλου υποχώρησε πέρυσι στις Βρυξέλλες κατά 33%, τη στιγμή που ο δείκτης Bloomberg Europe 500 Banks and Financial Services Index κατέγραψε απώλειες 16%.

Η Fortis κατέβαλε την περασμένη χρονιά περί τα 24 δισ. ευρώ για την απόκτηση των λιανικών και εμπορικών καταστημάτων της ABN Amro στην Ολλανδία, καθώς και για τις μονάδες διαχείρισης κεφαλαίων και ιδιωτικής τραπεζικής, στο πλαίσιο της εξαγοράς της εταιρείας, έναντι 72 δισ. ευρώ, από κοινοπραξία στην οποία συμμετείχαν και οι Royal Bank of Scotland και Banco Santander.

Η Fortis ιδρύθηκε το 1999, μέσω της συγχώνευσης της ολλανδικής ασφαλιστικής εταιρείας NV Amev, της βελγικής AG Group και της ολλανδικής τράπεζας VSB.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα