Τη συγχώνευσή τους ανακοίνωσαν Πλαστικά Μακεδονίας και LPC Ελλάς Α.Ε.

Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2000 20:18
UPD:20:20

Σε συμφωνία συγχώνευσης προχώρησαν η εταιρεία Πλαστικά Μακεδονίας, η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία συστημάτων πλαστικών σωλήνων και εξαρτημάτων, και η LPC Ελλάς Α.Ε., εταιρεία επεξεργασίας και εμπορίου λιπαντικών, υγρών καυσίμων και άλλων πετρελαιοειδών.

Σύμφωνα με το ιδιωτικό συμφωνητικό, το οποίο υπεγράφη χθες μεταξύ των κυρίων μετόχων των δύο εταιρειών, η εταιρεία Πλαστικά Μακεδονίας Α.Ε. και η LPC Ελλάς Α.Ε θα προβούν σε συγχώνευση με απορρόφηση της LPC από την Πλαστικά Μακεδονίας με ημερομηνία ισολογισμού μετασχηματισμού την 31η Δεκεμβρίου 2000.

Η σχέση αξιών των εταιρειών Πλαστικά Μακεδονίας και LPC Ελλάς Α.Ε. εκτιμήθηκε κατ΄ αρχήν από τα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών σε αναλογία 1 προς 3 στηριζόμενη στα πορίσματα σχετικών εκθέσεων από ανεξάρτητους ορκωτούς ελεγκτές –λογιστές. Η διαδικασία της συγχώνευσης εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί σε έξι μήνες.

Επισημαίνεται, ότι βασικός μέτοχος της Πλαστικά Μακεδονίας είναι η Α.Γ. Πετζετάκις, ενώ της LPC Ελλάς Α.Ε. μέλη της οικογένειας Βαρδινογιάννη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα