Telecom Italia: Χαμηλώνει τον πήχη για τις πωλήσεις το 2008

Παρασκευή, 07 Μαρτίου 2008 11:14

ΣΕ αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεών της για την ανάπτυξη των πωλήσεων προέβη την Παρασκευή η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνίας στην Ιταλία Telecom Italia, επικαλούμενη τον αυξημένο ανταγωνισμό στην εγχώρια αγορά καθώς και τις πιέσεις των ρυθμιστικών αρχών για μείωση των τιμολογίων της.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία προβλέπει πως οι πωλήσεις της θα παραμείνουν στάσιμες το 2008 σε περίπου 31 δισ. ευρώ, έναντι ετήσιας ανόδου 1%-2% που εκτιμούσε ότι θα σημειώσουν μέχρι το 2010, πριν από ένα χρόνο.

Σήμερα, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Telecom Italia Φράνκο Μπερνάμπε παρουσιάζει το πρώτο επιχειρησιακό του πλάνο για την εταιρεία, προσβλέποντας στην εξασφάλιση της στήριξης των μετόχων μετά την πτώση της μετοχής σε χαμηλά δεκαετίας.

Στόχος του σχεδίου είναι ο περιορισμός του χρέους της εταιρείας καθώς και η ανάπτυξη των εσόδων της. Η Telecom Italia έχει ήδη ανακοινώσει πως σκοπεύει να μειώσει το μέρισμά της σχεδόν στο μισό – στα 12 σεντς ανά μετοχή – στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής να περιορίσει τα χρέη της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα