Ανακοινώθηκε η συνεργασία Vivartia και Λ. Φρέρη

Παρασκευή, 07 Μαρτίου 2008 11:58
UPD:12:05

Σε στρατηγική συνεργασία για τη δημιουργία εταιρείας με την επωνυμία Αλκμήνη Επενδύσεις Εστίασης ανακοίνωσαν ότι προβαίνουν η Vivartia και ο επιχειρηματίας κ. Λαυρέντιος Φρέρης. Όπως επισημαίνουν, στη νέα εταιρεία η Vivartia θα συμμετέχει με ποσοστό 51% και ο κ. Φρέρης με 49%.

«Πρόθεση των δύο μετόχων είναι να υποβάλει η νέα εταιρεία προαιρετική δημόσια πρόταση για την απόκτηση έως του 100% των μετοχών της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, Everest Ανώνυμος Εταιρεία Συμμετοχών και Επενδύσεων» αναφέρουν οι δυο εταιρείες στην ανακοίνωσή τους και σημειώνουν πως προκειμένου να ισχύσει η δημόσια πρόταση πρέπει να αποκτηθεί τουλάχιστον το 50,1% της εταιρείας.

Βάσει των όρων της συμφωνίας, ο μέτοχος της Everest, κ. Λαυρέντιος Φρέρης, θα μεταβιβάσει ή προσφέρει κατά τη διάρκεια της δημόσιας πρότασης το 26% περίπου που κατέχει στην Everest. Η τιμή της δημόσιας πρότασης ορίζεται σε 3,5 ευρώ ανά μετοχή.

Παράλληλα, η Everest θα προβεί σε προαιρετική δημόσια πρόταση για την απόκτηση έως του 100% της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, Olympic Catering Α.Ε. σε τιμή 2,65 ευρώ ανά μετοχή. Υπενθυμίζεται ότι η Everest κατέχει ήδη το 44% περίπου της Olympic Catering.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η ανωτέρω συμφωνία και οι δημόσιες προτάσεις τελούν υπό την αίρεση της έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα